Blachy sa już spisane, ot chociażby na antyradarach
Proszę o informację na temat awaryjności i pomoc w wyborze
Zwiń
X
-
Proszę o informację na temat awaryjności i pomoc w wyborze
Zastanawiam się nad zakupem Octavi tour z silnikiem 1.9 tdi 101km.
Nigdy nie miałem auta z grupy vw i nie mam pojęcia o tych motorach natomiast słyszałem wiele o bezawaryjności silników 1.9tdi tego koncernu i stąd moje pytanie:
Czy ten silnik na pompowtryskiwaczach jest tak bezawaryjny jak stare diesle 1.9 tego koncernu?
-
-
Nie jest, kosztem lepszych osiągów, ale i tak na tle wspólczesnych dieslów wypada bardzo dobrze. Uważaj tylko na paliwo (nie tankuj byle gdzie), olej (wymieniaj zgodnie z zaleceniami - olej syntetyczny do pompowtryskiwaczy).Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
Komentarz
-
-
Mam auto z tym silnikiem (AXR) z 2006r. Przebieg 170k. Jak na razie żadnych kłopotów. Jeśli chodzi o pompowtryski to silniki z nimi troszkę więcej palą (około 0.5-1 l ), jednak kultura pracy jest wyższa. Osobiście wolał bym silnik na pompie wtryskowej no ale już takich nie produkują.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Jak kolega wyżej mam OI tour z silnikiem AXR, lekko podkręcony przez Aligatora :szeroki_usmiech , jak na razie zero problemów; choc przebieg dopiero 63 kkm.
Zamieszczone przez xckrzysinPrzebieg 170k
Spalanie jak w podpisie, z czego większość po Śląsku.
Wydaje mi się, że wyboru nie będziesz żalowal.
Pozdro
Komentarz
-
-
mam taki silnik w fabi - przebieg spory ( lepiej nie pisać ) jestem bardzo zadowolony u mnie bez jakiejkolwiek awarii. Ostatnio rozmawiałem z gościem z Czech, który ma Oktavkę z takim silnikiem i jest bardzo zadowolony.
Tak jak pisano wcześniej tankuj sprawdzone paliwo i nie powinieneś mieć problemówChristopher
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez comandoZa co poza wyglądem dopłaca się kupując nowy model ?It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Hej,
Tomil ma rację jak myślisz nad nowym autkiem to dołóż do O2 – myślałem, że myślisz o używanym
Miałem O1 1,9TDI ASV – nie mogę nic złego powiedzieć, ale różnica jest duża w porównaniu do O2
Pomyśl tez, że kiedyś to auto sprzedasz a rocznik 2010 O1 jak na rynku będzie dużo O2 nie będzie trzymał cenyChristopher
Komentarz
-
-
No właśnie zdziwiłem się że można kupić Octavie Tour nową z salonu jeszcze.
Chodzi o to że nie chce wydać więcej niż 60k a O2 przekracza ten budżet.
Zastanawiam się jeszcze nad Nissanem Note i Kia Venga ale ich linia nie jest tak ponadczasowa jak Octavii.
Troche mnie zniechęciliście do O1 i już nie wiem co robić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jark7Jak kolega wyżej mam OI tour z silnikiem AXR, lekko podkręcony przez Aligatora :szeroki_usmiech , jak na razie zero problemów; choc przebieg dopiero 63 kkm.
Zamieszczone przez xckrzysinPrzebieg 170k
Dodatkowo wymieniłem rolkę sprzęgła jednokierunkowego alternatora bo już napinacz lekko drgał. (Przy okazji z konieczności nowy napinacz i pasek).
Dodatkowo zamontowałem sobie webasto ale to już moja fanaberia.
I jakieś pół roku temu spalił mi się silniczek od regulacji konta świateł.
Pozdrawiam
Krzysin
Komentarz
-
Komentarz